Smoor

Smoor is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Smoor is een gerecht dat bestaat uit verschillende groenten, vlees en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die heerlijk smaakt als je het goed bereidt.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het vlees ongeveer 10 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen.

6. Zet de braadpan in de oven en laat het gerecht nog eens 1 uur stoven.

7. Serveer de smoor met aardappelpuree of rijst.

Smoor

Geef een reactie

Schuiven naar boven