Slagroomtruffels

Slagroomtruffels zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn een perfecte combinatie van romige slagroom, chocolade en kruiden. Deze truffels zijn een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie slagroomtruffels maken.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels kardemom

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels kokosrasp

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels vanille extract

Bereidingswijze:

1. Smelt de chocolade au bain marie.

2. Breng de slagroom aan de kook en voeg de kaneel, kardemom, gemberpoeder, kokosrasp, suiker en vanille extract toe. Roer goed door.

3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en roer goed door.

4. Laat het mengsel afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast tot het stevig is.

5. Maak kleine balletjes van het mengsel en rol deze in kokosrasp.

6. Serveer de slagroomtruffels meteen of bewaar ze in de koelkast tot je ze wilt serveren.

Slagroomtruffels

Geef een reactie

Schuiven naar boven