Slagroomtaart

Slagroomtaart is een heerlijke traktatie die iedereen zal smullen. Deze taart is gemaakt met een luchtige cakelaag, een romige vulling van slagroom en een knapperige koekbodem. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke slagroomtaart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille-extract
– 500 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– 1 pakje koekbodem

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.

5. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Klop de slagroom met de poedersuiker tot een stevige massa.

9. Leg de koekbodem op de taart en verdeel de slagroom erover.

10. Garneer de taart met vers fruit of chocolade.

11. Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Slagroomtaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven