Singapore noodles

Singapore noodles is een heerlijk Aziatisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kleurrijke mix van rijstnoedels, groenten, kruiden en vlees of vis. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Volg deze stappen om een heerlijke Singapore noodles te maken.

Ingrediënten:

– 200 gram rijstnoedels
– 1 eetlepel olie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel gember, fijngesneden
– 1 rode paprika, in dunne reepjes
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 200 gram kipfilet, in dunne reepjes
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemalen peper
– 1/2 theelepel gemalen koriander

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2 minuten.

3. Voeg de paprika, komkommer en kip toe en bak nog 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker, zout, peper en koriander toe en roer goed.

5. Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat nog 2 minuten bakken en serveer direct.

Singapore noodles

Geef een reactie

Schuiven naar boven