Short ribs

Short ribs zijn een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de short ribs gekookt in een saus van rode wijn, tomatenpuree, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijk sappig stuk vlees met een heerlijke smaak. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kg short ribs
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 kop rode wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de short ribs toe en roer goed zodat ze bedekt zijn met de saus.

5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Bak de short ribs gedurende 2 uur.

6. Haal de short ribs uit de oven en laat afkoelen.

7. Serveer de short ribs met aardappelpuree of rijst.

Short ribs

Geef een reactie

Schuiven naar boven