Short rib

Short rib is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt het gegaard in een oven met een heerlijke saus van rode wijn, tomatenpuree, knoflook en kruiden. Het resultaat is een sappig stuk vlees met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 4 stukken short rib
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 kopje rode wijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de short rib toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de rode wijn, tomatenpuree, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 1,5 uur garen.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de short rib met de saus.

Short rib

Geef een reactie

Schuiven naar boven