Saoto

Saoto is een traditionele Indonesische soep die wordt geserveerd als een voorgerecht of als een maaltijd. Het is een kruidige, aromatische soep die wordt gemaakt met kip, kruiden, groenten en vermicelli. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hier volgt een recept voor saoto.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet

– 2 laurierblaadjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, gesnipperd

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels olie

– 1 liter kippenbouillon

– 200 gram vermicelli

– 2 wortels, in plakjes

– 2 preien, in ringen

– 2 tomaten, in blokjes

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kipfilet toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de knoflook, ui, laurierblaadjes, ketoembar, gemberpoeder, korianderpoeder, kurkuma, sambal oelek en ketjap manis toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de vermicelli, wortels, prei, tomaten, peterselie en koriander toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de saoto met een kom rijst.

Eet smakelijk!

Saoto

Geef een reactie

Schuiven naar boven