Sambal badjak

Sambal badjak is een heerlijke Indonesische saus die vaak wordt gebruikt als dip of als smaakmaker voor gerechten. Het is een pittige saus die gemaakt wordt met een combinatie van chilipepers, knoflook, uien, tomaten, gember, trassi (gemaakt van gefermenteerde garnalen) en andere kruiden. Deze saus is een must-have voor elke liefhebber van Indonesische gerechten. Hieronder volgt een recept voor sambal badjak.

Ingrediënten:

– 4 rode chilipepers, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel trassi
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook en chilipepers toe. Bak deze ingrediënten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de tomaten, gemberpoeder, trassi, suiker en zout toe en bak nog eens 5 minuten.

3. Pureer de ingrediënten in een blender tot een gladde saus.

4. Breng de saus op smaak met meer suiker, zout of chilipepers naar smaak.

5. Serveer de sambal badjak als dip of als smaakmaker voor gerechten.

Sambal badjak

Geef een reactie

Schuiven naar boven