Sajoer

Sajoer is een traditionele Indonesische saus die wordt gebruikt om gerechten te marineren, te kruiden en te smaken. Het is een combinatie van kruiden, specerijen, knoflook, uien, gember, sambal en citroensap. Het is een heerlijke saus die een gerecht een heerlijke smaak en aroma geeft. Hieronder volgt een recept voor sajoer.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel sambal

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels pindakaas

– 2 eetlepels sesamolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook, ui, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder en sambal toe. Roerbak de ingrediënten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomatenpuree, suiker, citroensap, ketjap manis, pindakaas en sesamolie toe en roer goed door.

3. Breng de saus aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Laat de saus afkoelen en gebruik het om gerechten te marineren, te kruiden en te smaken.

Sajoer

Geef een reactie

Schuiven naar boven