Sachertorte

Sachertorte is een klassieke Oostenrijkse chocoladetaart die al meer dan 150 jaar bestaat. Het is een heerlijke combinatie van een zachte, chocoladecakelaag met een laag van zoete chocoladeglazuur en een laag van marmelade. Deze taart is een favoriet bij veel mensen en is een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden. Hieronder volgt een recept voor Sachertorte.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 150 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels marmelade
– 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en boter in een pan op laag vuur.

3. Klop de suiker en eieren in een kom tot een luchtige massa.

4. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan de eiermassa en mix goed.

5. Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de taart afkoelen.

9. Verwarm de marmelade in een pan en giet het over de taart.

10. Laat de taart afkoelen en serveer.

Sachertorte

Geef een reactie

Schuiven naar boven