Sabayon

Sabayon is een luchtige, romige Italiaanse dessertsoort die vaak als toetje wordt geserveerd. Het is een heerlijke, zoete combinatie van eieren, suiker en wijn. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder volgt een recept voor sabayon.

Ingrediënten:

– 4 eidooiers
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje water

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Klop de eidooiers en suiker samen in een kom totdat het een luchtige, romige massa is.

3. Voeg de wijn en het water toe en klop het mengsel nog een paar minuten.

4. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

5. Bak de sabayon gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Laat de sabayon afkoelen en serveer met vers fruit of slagroom.

Sabayon

Geef een reactie

Schuiven naar boven