Roti vega

Roti Vega is een heerlijk vegetarisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een Indiase klassieker die wordt geserveerd met een verscheidenheid aan groenten, kruiden en specerijen. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol smaak zit. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje warm water
– 1/2 kopje gesneden groenten (zoals paprika, ui, wortel, tomaat, etc.)
– 1/4 kopje kikkererwten
– 1/4 kopje gesneden kruiden (zoals koriander, komijn, kurkuma, etc.)
– 1/4 kopje gesneden noten (zoals amandelen, walnoten, cashewnoten, etc.)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en olijfolie in een kom. Voeg het warm water toe en kneed het deeg tot het glad is.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne cirkel.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een deegcirkel in de pan en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de groenten, kikkererwten, kruiden en noten toe aan de pan en bak alles samen gedurende 5 minuten.

5. Serveer de roti vega warm met yoghurt of chutney. Geniet ervan!

Roti vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven