Roti surinaams

Roti Surinaams is een heerlijk Surinaams gerecht dat bestaat uit een dunne, gebakken deeglap met een vulling van kip, aardappelen, uien en kruiden. Het is een populair gerecht in Suriname en wordt vaak gegeten als lunch of avondmaaltijd. In dit recept leer je hoe je zelf een heerlijke roti surinaams kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 aardappelen
– 2 uien
– 2 eetlepels Surinaamse kruiden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram deeg (kant-en-klaar)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en verwarm de olijfolie in een pan. Bak de kipfilet in de pan totdat het gaar is.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Bak de aardappelblokjes in de pan totdat ze gaar zijn.

4. Snijd de uien in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de uien totdat ze glazig zijn.

5. Voeg de kruiden toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de vulling afkoelen.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel de vulling over het deeg en vouw het deeg dicht.

7. Leg de roti surinaams op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de boter.

8. Bak de roti surinaams in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de roti surinaams warm met een salade.

Roti surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven