Roggevleugel

Roggevleugel is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een traditioneel gerecht uit de Noord-Duitse keuken en bestaat uit roggebrood, kruiden, uien en spek. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor roggevleugel.

Ingrediënten:

– 500 gram roggebrood
– 2 uien, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels kruiden (bijvoorbeeld tijm, oregano, peterselie)
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd het roggebrood in kleine blokjes en leg deze op een bakplaat. Bak het roggebrood in de oven gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kruiden, spek en olijfolie toe aan de uien en bak het geheel nog 5 minuten.

5. Voeg het gebakken roggebrood toe aan de uien en spek en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het roggevleugelmengsel over een ovenschaal en bak het gerecht gedurende 20 minuten in de oven.

7. Serveer de roggevleugel warm met een salade of groente.

Roggevleugel

Geef een reactie

Schuiven naar boven