Roedjak

Roedjak is een traditionele Indonesische maaltijd die bestaat uit een mix van groenten, vlees, vis en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke roedjak kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels laos
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels geroosterde pinda’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de kip toe en bak totdat de kip gaar is.

3. Voeg alle kruiden toe en roer goed.

4. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, laos, suiker, zout, citroensap, pindakaas, sesamolie en geroosterde pinda’s toe. Roer goed om alles goed te combineren.

5. Laat de roedjak op laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

6. Serveer de roedjak met rijst of andere gerechten.

Roedjak

Geef een reactie

Schuiven naar boven