Rode wijnsaus

Rode wijnsaus is een heerlijke saus die je kunt maken met rode wijn, boter, bloem en kruiden. Het is een perfecte saus om te serveren bij vlees, vis of gevogelte. De saus heeft een diepe, volle smaak en is eenvoudig te maken. Hieronder volgt een recept voor rode wijnsaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kopje rode wijn

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed.

3. Voeg de rode wijn, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe.

4. Roer goed en laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

6. Laat de saus nog 5 minuten koken totdat deze dikker wordt.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Eet smakelijk!

Rode wijnsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven