Rode bieten stamppot

Rode bieten stamppot is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met aardappelen, rode bieten, uien en spek. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor rode bieten stamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram rode bieten

– 1 ui, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 100 gram spek, in blokjes

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Schil de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en spek.

4. Voeg de rode bieten toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

6. Voeg de bloem toe en roer goed.

7. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

8. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

9. Voeg de aardappelen toe en pureer het geheel met een staafmixer.

10. Breng op smaak met zout en peper.

11. Garneer met de peterselie.

12. Serveer de rode bieten stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Rode bieten stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven