Rode biet

Rode biet is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept combineer ik rode biet met een aantal andere smaken om een heerlijke salade te maken. Deze salade is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een gezonde snack.

Ingrediënten:

– 2 rode bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 1 appel, geschild en in blokjes gesneden

– 1/2 komkommer, geschild en in blokjes gesneden

– 1/4 kopje gehakte walnoten

– 1/4 kopje gehakte peterselie

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bieten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bieten in de oven gedurende 20 minuten.

3. In een grote kom, meng de appel, komkommer, walnoten, peterselie, olijfolie, citroensap, zout en peper.

4. Voeg de geroosterde bieten toe aan de kom en meng alles goed.

5. Serveer de salade direct of laat afkoelen en serveer koud.

Rode biet

Geef een reactie

Schuiven naar boven