Risotto vegetarisch

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maak je een vegetarische risotto met een heerlijke smaak. Het is een makkelijk gerecht om te maken en het is ook nog eens gezond.

Ingrediënten:

– 500 gram risotto rijst
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in kleine stukjes
– 2 courgettes, in kleine stukjes
– 2 paprika’s, in kleine stukjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 liter groentebouillon
– Olijfolie
– Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

2. Voeg de wortel, courgette, paprika en tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten mee.

3. Voeg de risotto rijst toe en roer goed door.

4. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

5. Breng de risotto op smaak met zout en peper.

6. Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Risotto vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven