Risotto paddestoelen

Risotto met paddestoelen is een heerlijk Italiaans gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van rijst, paddestoelen, kruiden en kaas. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke risotto met paddestoelen maken.

Ingrediënten:

– 500 gram risotto rijst
– 500 gram gemengde paddestoelen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel gedroogde salie
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 liter kippenbouillon
– 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paddestoelen toe en bak tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de rijst toe en roer goed om.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat de risotto ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

7. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed om.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de risotto met paddestoelen meteen.

Risotto paddestoelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven