Rijst vegetarisch

Rijst is een veelzijdig ingrediënt dat een grote variëteit aan smaken en texturen biedt. Het is een perfecte basis voor een vegetarisch gerecht. In dit recept maken we een heerlijke vegetarische rijst met een mix van groenten, kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, courgette, doperwten en maïs toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en zout toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed door.

6. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

7. Serveer de rijst met de verse koriander erover.

Eet smakelijk!

Rijst vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven