Rigatoni

Rigatoni met tomatensaus is een klassieke Italiaanse maaltijd die eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Deze versie is gevuld met een saus van gehakte tomaten, knoflook, basilicum en olijfolie. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram rigatoni
– 2 blikken gepelde tomaten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de tomaten toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de basilicum toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Giet de rigatoni af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de rigatoni met tomatensaus direct.

Rigatoni

Geef een reactie

Schuiven naar boven