Ricotta spinazie

Ricotta spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van ricotta kaas, spinazie, knoflook en kruiden. Hieronder volgt het recept voor ricotta spinazie.

Ingrediënten:

– 500 gram verse spinazie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 250 gram ricotta kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de spinazie en laat het uitlekken.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

4. Voeg de spinazie toe en bak deze 2-3 minuten.

5. Voeg de ricotta kaas, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ricotta spinazie 15-20 minuten.

7. Serveer de ricotta spinazie warm.

Ricotta spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven