Red velvet cake makkelijk

Red velvet cake is een heerlijke, romige cake met een intense rode kleur. Het is een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden. Met dit recept kun je eenvoudig een heerlijke red velvet cake maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 1/2 kopje suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 2 eetlepels rode voedselkleurstof
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Vet een 9-inch cakepan in met boter en bestuif met bloem.

3. In een kom, meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.

4. In een andere kom, klop de boter en suiker tot het licht en romig is.

5. Voeg de eieren, melk, voedselkleurstof en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.

6. Voeg het bloemmengsel toe aan de boter-suikermengsel en mix tot alles goed gemengd is.

7. Giet het beslag in de cakepan en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke red velvet cake!

Red velvet cake makkelijk

Geef een reactie

Schuiven naar boven