Ravioli spinazie

Ravioli spinazie is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De ravioli worden gevuld met een heerlijke spinazie-ricotta-vulling en geserveerd met een knapperige salade en een lekkere saus. Hier volgt het recept voor ravioli spinazie.

Ingrediënten:

– 500 gram verse ravioli
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 250 gram ricotta
– 200 gram spinazie, fijngehakt
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje melk
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de ravioli toe. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

3. Voeg de ricotta, spinazie, Parmezaanse kaas, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat de vulling afkoelen.

4. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem goed door de boter en laat het mengsel een paar minuten bakken.

5. Voeg de melk toe en roer het mengsel goed door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten koken tot het dikker wordt.

6. Voeg het citroensap toe en roer het mengsel goed door elkaar.

7. Verdeel de ravioli over 4 borden en voeg de vulling toe.

8. Giet de saus over de ravioli en garneer met wat Parmezaanse kaas.

9. Serveer de ravioli spinazie met een knapperige salade.

Eet smakelijk!

Ravioli spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven