Raclette

Raclette is een heerlijke maaltijd die je met je vrienden en familie kunt delen. Het is een traditionele Zwitserse maaltijd die bestaat uit een gesmolten kaas die wordt geserveerd met verschillende soorten groenten, vlees, aardappelen en andere lekkernijen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke raclette kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram raclette kaas

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 200 gram ham, in blokjes
– 200 gram spek, in blokjes
– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, ham en spek toe. Bak de groenten en vlees gedurende 5 minuten.

4. Verdeel de groenten en vlees over de bakplaat met aardappelen.

5. Verdeel de raclette kaas over de groenten en vlees.

6. Bak de raclette in de oven gedurende 10 minuten.

7. Serveer de raclette met wat extra olijfolie, zout en peper.

Eet smakelijk!

Raclette

Geef een reactie

Schuiven naar boven