Quinoa vegetarisch

Quinoa is een veelzijdig ingrediënt dat een heerlijke maaltijd kan maken. Het is een gezonde bron van eiwitten, vezels en mineralen. In dit recept gebruiken we quinoa om een heerlijke vegetarische maaltijd te maken. We combineren de quinoa met verschillende groenten, kruiden en specerijen om een smaakvolle maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor een gezonde, vegetarische maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 kop quinoa
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
– 1 kopje kikkererwten
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Breng de quinoa en het water aan de kook in een middelgrote pan. Laat het op laag vuur koken totdat het water is opgenomen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika’s en cherrytomaten toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.

3. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de gekookte quinoa toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog 5 minuten koken.

5. Verwijder de pan van het vuur en voeg de koriander toe. Roer alles goed door elkaar.

6. Serveer de quinoa met groenten warm. Geniet ervan!

Quinoa vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven