Quesadillas vega

Quesadillas zijn een heerlijk Mexicaans gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een vega variant met een heerlijke mix van groenten, kruiden en kaas. De quesadillas zijn makkelijk te maken en een perfecte maaltijd voor een avondje thuis.

Ingrediënten:

– 2 tortilla’s
– 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
– 1/2 courgette, in dunne plakjes
– 1/2 ui, in dunne ringen
– 1/2 rode ui, in dunne ringen
– 1/2 rode peper, in dunne ringen
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika, courgette, rode peper, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, zout en peper toe en bak de groenten 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Leg een tortilla op een bakplaat en verdeel de groenten over de tortilla. Bestrooi met de geraspte kaas.

4. Leg de tweede tortilla erbovenop en druk de randen aan.

5. Bak de quesadilla in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s goudbruin zijn.

6. Serveer de quesadilla warm met guacamole, salsa of crème fraîche.

Quesadillas vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven