Quesadilla vega

Quesadilla vega is een heerlijke Mexicaanse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere en gezonde optie voor vegetariërs en veganisten. Deze quesadilla vega is gevuld met een mix van kikkererwten, paprika, ui en kaas. Het is een heerlijke combinatie van smaken en textuur die je zeker zult waarderen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 tortilla’s
– 1 kop kikkererwten
– 1/2 paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 ui, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 kop geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de kikkererwten toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Leg een tortilla op een bakplaat en verdeel de groentenmengeling erover. Strooi de geraspte kaas erover.

6. Leg de tweede tortilla erbovenop en druk de randen aan.

7. Bak de quesadilla in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

8. Serveer de quesadilla warm met guacamole, salsa of crème fraîche.

Quesadilla vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven