Pruimen jam

Pruimenjam is een heerlijke zoete jam die je kunt maken met verse pruimen. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder pruimen, suiker, citroensap en kaneel. Met dit recept kun je een heerlijke pruimenjam maken die je kunt gebruiken om je toast, pannenkoeken of andere gerechten mee te toppen.

Ingrediënten:
– 2 pond pruimen, gewassen en gehalveerd
– 2 kopjes suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel kaneel

Instructies:

1. Doe de pruimen in een grote pan en voeg genoeg water toe om de pruimen te bedekken. Breng aan de kook en laat het 15 minuten koken.

2. Giet het kookvocht af en voeg de suiker, citroensap en kaneel toe. Roer goed om te combineren.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur koken tot het dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

4. Laat de jam afkoelen en giet het in een schone pot. Bewaar de jam in de koelkast.

Pruimen jam

Geef een reactie

Schuiven naar boven