Pörkölt

Pörkölt is een traditionele Hongaarse stoofschotel die wordt gemaakt met vlees, uien, paprika en tomaten. Het is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om een grote groep mensen te voeden. Dit recept is een klassieke versie van pörkölt die een heerlijke smaak heeft.

Ingrediënten:

– 2 kg runderlappen, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels tijm
– 2 eetlepels laurierblaadjes
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

2. Voeg de knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, tomatenpuree, bloem, azijn, suiker, zout, peper, kruidnagel, oregano, tijm en laurierblaadjes toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de runderlappen toe en bak ze tot ze gaar zijn.

4. Voeg wat water toe en laat het gerecht zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.

5. Voeg de peterselie toe en laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.

6. Serveer de pörkölt met rijst of aardappelpuree.

Pörkölt

Geef een reactie

Schuiven naar boven