Pompoensoep kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk is een heerlijke, romige soep die perfect is voor een koude winteravond. De zoete smaak van de pompoen wordt versterkt door de kokosmelk, waardoor de soep een heerlijke, exotische smaak krijgt. Deze soep is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om de winterse avonden door te komen.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in stukken gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 lente-uitjes, gehakt
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels gemalen komijn
– 2 theelepels gemalen koriander
– 1 liter kippenbouillon
– 400 ml kokosmelk
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenstukken op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de pompoenstukken in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en lente-uitjes toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kurkuma, komijn en koriander toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg de geroosterde pompoen toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

8. Voeg de kokosmelk toe en laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes koken.

9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

10. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en wat korianderblaadjes.

Pompoensoep kokosmelk

Geef een reactie

Schuiven naar boven