Pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De combinatie van de zoete smaak van de pompoen met de knapperige topping maakt het een heerlijke maaltijd. In dit recept gebruiken we een combinatie van pompoen, kaas, ui, knoflook en kruiden om een smakelijke ovenschotel te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram pompoen, in blokjes
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de pompoen gedurende 25 minuten.

4. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de geraspte kaas erover.

5. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nogmaals gedurende 10 minuten.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de pompoen ovenschotel direct.

Pompoen ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven