Peulen

Peulen zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we peulen koken met een heerlijke saus van knoflook, ui en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Dit recept is een geweldige manier om peulen te bereiden en is een heerlijke aanvulling op elke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram peulen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de peulen toe. Kook de peulen gedurende 10-15 minuten tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut mee.

4. Voeg de gekookte peulen toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken.

5. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Peulen

Geef een reactie

Schuiven naar boven