Peperkoek

Peperkoek is een heerlijk, zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kruidig, knapperig gebak dat meestal wordt gemaakt met kruiden zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Het is een perfecte traktatie voor de feestdagen of een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor heerlijke peperkoek.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 2 theelepels kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel gember

– 2 eetlepels melk

– 1 eetlepel bakpoeder

– 1 eetlepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, melk, bakpoeder en zout in een kom.

3. Kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

5. Steek met een koekvormpje of een glas rondjes uit het deeg.

6. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de peperkoeken in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Laat de peperkoeken afkoelen en geniet ervan!

Peperkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven