Pensioen is een tijd om te genieten van het leven. Het is een tijd om te ontspannen, te genieten van de kleine dingen en om te genieten van lekker eten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke pensioenmaaltijd.
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje olijven, gehalveerd
– 1/2 kopje kappertjes
– 1/2 kopje gesneden peterselie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de kipfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin. Voeg de oregano, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
4. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, witte wijn, olijven en kappertjes toe en roer goed. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
5. Verplaats de pan naar de oven en bak de kip nog 15-20 minuten.
6. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de peterselie. Geniet ervan!