Pastasalade vegetarisch

Pastasalade is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag of als lunch. Deze vegetarische pastasalade is een lekkere en gezonde optie die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram pasta
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje mais
– 1 blikje kikkererwten
– 1/2 kopje olijven
– 1/2 kopje feta, in blokjes
– 1/4 kopje verse peterselie, gehakt
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2. Voeg de komkommer, paprika, mais, kikkererwten, olijven en feta toe aan de afgekoelde pasta.

3. In een kleine kom, meng de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper. Roer goed om te combineren.

4. Giet de dressing over de salade en meng goed.

5. Garneer met de verse peterselie en serveer.

Pastasalade vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven