Pasta puttanesca

Pasta puttanesca is een heerlijke Italiaanse pasta-gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een klassieker die je zowel warm als koud kunt eten. Het is een smaakvolle combinatie van olijven, ansjovis, tomaten, knoflook en kappertjes. Deze ingrediënten worden samengevoegd om een smaakvolle saus te maken die perfect is voor het serveren met pasta. Hieronder volgt een recept voor pasta puttanesca.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik ansjovisfilets, uitgelekt
– 1/2 kop kappertjes
– 1/4 kop olijven, gehalveerd
– 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, ansjovisfilets, kappertjes en olijven toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng alles goed.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Garneer met de verse peterselie en serveer direct.

Pasta puttanesca

Geef een reactie

Schuiven naar boven