Pasta pomodoro

Pasta Pomodoro is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een simpele maar smaakvolle combinatie van tomaten, knoflook, basilicum en olijfolie. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor Pasta Pomodoro.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de tomatensaus en roer goed door. Laat nog 2 minuten koken.

5. Serveer de pasta met wat gedroogde basilicum erover. Eet smakelijk!

Pasta pomodoro

Geef een reactie

Schuiven naar boven