Pasta bourgie

Pasta bourguignon is een heerlijke, klassieke Franse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een sappige, smaakvolle saus met gebakken spek, uien, knoflook, wortelen, tomatenpuree, rode wijn en kruiden. De saus wordt geserveerd met gekookte pasta, zoals spaghetti of penne. Deze maaltijd is een geweldige manier om een gezonde, smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Recept voor pasta bourguignon

Ingrediënten:

– 200 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 kopje rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram pasta, gekookt

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn.

2. Voeg de uien, knoflook, wortels en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de rode wijn, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten koken.

4. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat de pasta nog een paar minuten koken en serveer direct.

Pasta bourgie

Geef een reactie

Schuiven naar boven