Pasta alla norma

Pasta alla Norma is een klassieke Siciliaanse pasta-gerecht dat is gemaakt met gebakken aubergine, tomatensaus en ricotta salata. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Sicilië te ervaren. In dit recept worden de aubergines gebakken in olijfolie en gecombineerd met een tomatensaus en ricotta salata om een heerlijke, smaakvolle pasta te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta (penne of spaghetti)

– 2 aubergines, in plakjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 100 gram ricotta salata, geraspt

– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bak de aubergines in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gebakken aubergines toe aan de saus en roer goed.

7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed.

8. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de geraspte ricotta salata en Parmezaanse kaas.

9. Serveer de pasta alla Norma direct.

Pasta alla norma

Geef een reactie

Schuiven naar boven