Parelhoen

Parelhoen is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een klassieker die eenvoudig te bereiden is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt parelhoen geserveerd met een saus van witte wijn, knoflook en kruiden. Het is een gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 2 parelhoenders
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/4 kopje kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de olijfolie over de parelhoenders en bestrooi met zout en peper.

3. Leg de parelhoenders in een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 45 minuten.

4. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.

5. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten koken.

6. Haal de parelhoenders uit de oven en giet de saus erover.

7. Serveer de parelhoen met de saus en aardappelpuree of rijst.

Parelhoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven