Palenta

Palenta is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van maïsmeel. Het is een veelzijdig gerecht dat op veel verschillende manieren kan worden bereid. In dit recept wordt palenta gecombineerd met groenten en kruiden om een smakelijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïsmeel

– 2 kopjes koud water

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel gedroogde salie

– 1/2 theelepel gedroogde dragon

– 1/2 theelepel gedroogde marjolein

– 1/2 theelepel gedroogde majoraan

– 1/2 theelepel gedroogde koriander

– 1/2 theelepel gedroogde komijn

– 1/2 theelepel gedroogde chilipeper

– 1/2 theelepel gedroogde knoflookpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde uienpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde paprikapoeder

– 1/2 theelepel gedroogde gemberpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde kurkuma

– 1/2 theelepel gedroogde kaneel

– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat

– 1/2 theelepel gedroogde zwarte peper

– 1/2 theelepel gedroogde zeezout

– 1/2 theelepel gedroogde citroenzuur

– 1/2 theelepel gedroogde suiker

– 1/2 theelepel gedroogde mosterdzaad

– 1/2 theelepel gedroogde venkelzaad

– 1/2 theelepel gedroogde komijnzaad

– 1/2 theelepel gedroogde korianderzaad

– 1/2 theelepel gedroogde anijszaad

– 1/2 theelepel gedroogde kardemom

– 1/2 theelepel gedroogde kruidnagel

– 1/2 theelepel gedroogde laurierblaadjes

– 1/2 theelepel gedroogde piment

– 1/2 theelepel gedroogde kaneel

– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat

– 1/2 theelepel gedroogde zwarte peper

– 1/2 theelepel gedroogde zeezout

– 1/2 theelepel gedroogde citroenzuur

– 1/2 theelepel gedroogde suiker

– 1/2 theelepel gedroogde mosterdzaad

– 1/2 theelepel gedroogde venkelzaad

– 1/2 theelepel gedroogde komijnzaad

– 1/2 theelepel gedroogde korianderzaad

– 1/2 theelepel gedroogde anijszaad

– 1/2 theelepel gedroogde kardemom

– 1/2 theele

Palenta

Geef een reactie

Schuiven naar boven