Palak paneer

Palak paneer is een heerlijke Indiase curry die wordt gemaakt met spinazie en paneer. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met naan of rijst. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hier is een recept voor palak paneer dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie

– 200 gram paneer, in blokjes gesneden

– 2 uien, gehakt

– 2 tomaten, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.

2. Voeg de knoflook, tomaten, komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder, korianderpoeder en zout toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog een paar minuten.

4. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de paneer toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de palak paneer met naan of rijst.

Palak paneer

Geef een reactie

Schuiven naar boven