Paella valenciana

Paella Valenciana is een klassiek Spaanse gerecht dat oorspronkelijk uit Valencia komt. Het is een heerlijke combinatie van rijst, groenten, kip, chorizo en saffraan. Het is een gerecht dat je met de hele familie kunt delen en dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor Paella Valenciana.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel gedroogde saffraan

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 kopjes rijst

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1/2 kopje gedroogde erwten

– 1/2 kopje gesneden chorizo

– 1/4 kopje gesneden olijven

– 1/4 kopje gesneden peterselie

– 1/4 kopje gesneden citroen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de kip, paprika, oregano, tijm, peterselie, saffraan, zout en peper toe en bak tot de kip gaar is.

3. Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de erwten, chorizo, olijven, peterselie en citroen toe en roer goed om.

5. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is.

6. Serveer de paella warm met extra citroen en peterselie.

Paella valenciana

Geef een reactie

Schuiven naar boven