Paella catalaans

Paella Catalaans is een traditioneel gerecht uit Catalonië, Spanje. Het is een heerlijke combinatie van rijst, groenten, kip en chorizo. Het is een gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken en dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Hieronder volgt een recept voor Paella Catalaans.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel saffraan

– 1/2 kopje chorizo, in plakjes gesneden

– 1 kopje rijst

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1 kopje groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, aubergine, etc.)

– 1/4 kopje olijven

– 1/4 kopje peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijnpoeder, zout, peper en saffraan toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de chorizo toe en bak nog een paar minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Voeg de olijven toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg vervolgens de peterselie toe en roer goed door.

6. Laat het geheel nog 5 minuten koken en serveer direct.

Eet smakelijk!

Paella catalaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven