Pad thai origineel

Pad Thai is een Thaise klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van knapperige noedels, kruidige kruiden en smaakvolle groenten. In dit recept maken we een originele versie van deze klassieker met een twist. We gebruiken verse kruiden, knapperige groenten en een heerlijke saus om de smaken te versterken. Met deze ingrediënten maken we een heerlijke, originele Pad Thai die je zeker zal smaken.

Ingrediënten:

– 200 gram rijstnoedels
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels palmsuiker
– 1 eetlepel gedroogde chilipepers
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel kurkumapoeder
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel limoensap
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
– 1/2 rode ui, in dunne plakjes
– 1/2 bosje koriander, gehakt
– 1/2 bosje peterselie, gehakt
– 1/2 bosje lente-uitjes, gehakt
– 1/2 bosje basilicum, gehakt
– 1/2 bosje mint, gehakt
– 1/2 bosje koriander, gehakt
– 1/2 bosje pinda’s, gehakt

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de sojasaus, vissaus, palmsuiker, chilipepers, knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, sesamolie en limoensap toe en roer goed.

3. Voeg de komkommer, paprika, ui, koriander, peterselie, lente-uitjes, basilicum, mint en pinda’s toe en roerbak alles 2-3 minuten.

4. Voeg de gekookte noedels toe en roerbak nog 2-3 minuten.

5. Serveer de Pad Thai met extra limoensap, chilipepers en pinda’s.

Pad thai origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven