Ouderwetse boerenkoolstamppot

Ouderwetse boerenkoolstamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze stamppot bestaat uit boerenkool, aardappelen, uien en spek. Het is een heerlijke, comfortabele maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor ouderwetse boerenkoolstamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 100 gram spek
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd de uien in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met de boter.

3. Voeg de boerenkool toe aan de uien en bak de boerenkool tot deze gaar is.

4. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de boerenkool en uien en roer alles goed door elkaar.

5. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

6. Voeg het spek toe aan de boerenkoolstamppot en roer alles goed door elkaar.

7. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met zout en peper.

8. Serveer de boerenkoolstamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Ouderwetse boerenkoolstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven