Oud wafels

Oud wafels zijn een heerlijk en traditioneel Nederlands gebak. Ze zijn licht en knapperig, en heerlijk met een laagje boter of jam. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke oud wafels kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
+ 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 2 eieren
– 125 ml melk
– 125 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de eieren, melk en olie toe en meng alles goed.

4. Vet een bakplaat in met wat olie.

5. Neem een lepel van het beslag en giet het op de bakplaat.

6. Bak de oud wafels in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de oud wafels afkoelen op een rooster.

8. Serveer de oud wafels met boter of jam. Geniet ervan!

Oud wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven