Originele jambalaya

Jambalaya is een klassieke Louisiana-stijl gerecht dat bestaat uit rijst, kip, worst en kruiden. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept maken we een originele jambalaya met een twist. We gebruiken kip, worst, kreeft, garnalen en een mix van kruiden om een smaakvolle, unieke jambalaya te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst

– 2 kopjes kip, in blokjes gesneden

– 1 kopje worst, in plakjes gesneden

– 1 kopje kreeft, in stukjes gesneden

– 1 kopje garnalen, in stukjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel cayennepeper

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de kip, worst, kreeft en garnalen toe en bak tot de kip gaar is.

3. Voeg de kruiden toe en roer goed om.

4. Voeg de rijst toe en roer goed om.

5. Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

7. Voeg de peterselie toe en roer goed om.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de jambalaya warm met extra peterselie.

Originele jambalaya

Geef een reactie

Schuiven naar boven